Fantastični svet Trčka Zgibonje
logo

Main Menu
Home
--------------------
Posao
Specijali
Putopisi
Muzika
Favoriti
Horizonti
--------------------

Judas Priest & Whitesnake
Oduvek sam voleo petak (sa izuzetkom onih tužnih dana, uoči radne subote).
Ove, prve julske, večeri nije bilo prepreka da veselo pohitam nizbrdo, sve znajući da ću da vidim - stare dobre drugare.
Arenu mrzim, ali u nju, kako je krenulo, često svraćam. Jes' da je nekako buđavo sterilna i da joj je obezbeđenje najčešće idiotsko, ali uvek mi pruža niz pogodnosti sremačkog života.
Stigli smo tačno da se u pauzi nakon predgrupa smestimo i popričamo sa dragim ljudima. Tuborg iz konzerve je neznatno poskupeo (270RSD) mada nije, makar neznatno, popravio bar kvalitet usluge.
Znam da nisam objektivan, jer i sam spadam u mlade metalske radnike samoupravljače, ali muvajući se, dugi niz godina, po raznolikim birtijama i vašarištima, stekao sam čelično čvrst utisak da je HM publika istinski posebna i, najbolja. Ta, naizgled, čudna mešavina mlađih poklonika, odraslih pod očiglenim uticajem nekog starijeg, i vremešnih čuvara kovačke vatre, maskiranih u raznorazne profesionalne karijere zemlje zalazećeg razuma...
Bez obzira na očigledene nedostatke, Whitesnake ovde ima kultno sledbeništvo, i uvek nailazi na najbolji mogući prijem. U rafalnoj paljbi hitova i spektakularnom bubnjarskom solu, potpuno jasnim kompromisom proglasili su sebe za predgrupu.
Tačno tri godine nakon otkazanog nastupa na Tašmajdanu, prvi i, izgleda, poslednji put, video sam Judine (prvo)sveštenike. Da britanski čelik teško rđa zna svako, ko prihvata vršljanje glasom po visokim oktavama, uz ušiparajuće i, na momente, monotone gitarske delatnosti.
Eh, "uvaženi" Brand Manager-i Belgrade Pride-a zamislite ovdašnju paradu ponosa na kojoj nastupaju muzičke gay grupe kao npr. Judas Priest i Scissor Sisters, a program vode Jelena K. i Ivan I., a? Ta, "vaša stvar" bi vrlo brzo postala prihvatljiva, a vi ostali - bez posla...
 
Judas Snake
 
 

design by Trčko Zgibonja